Veel gestelde vragen

Wordt het taxatierapport door alle geldverstrekkers geaccepteerd?

Wij geven een 100% garantie dat het taxatierapport wordt geaccepteerd door alle geldverstrekkers in Nederland. Dit kunnen wij garanderen omdat onze taxateur is aangesloten bij de brancheorganisaties NVM en ingeschreven staat in het taxateursregister Vastgoedcert. Het taxatierapport voldoet altijd aan de eisen van het laatst uitgegeven model taxatierapport financiering woonruimte, vastgesteld door het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF).

Wordt het taxatierapport ook geaccepteerd voor Nationale Hypotheek Garantie?

Jazeker onze taxatierapporten voldoen aan alle eisen die worden gesteld door de Nationale Hypotheek Garantie bij aankoop of (her)financiering. Onze taxatierapporten worden dus altijd geaccepteerd voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) financieringen.

Zijn de taxateurs bekend met de plaatselijke omstandigheden?

Wij werken alleen met taxateurs, die bekend zijn met de plaatselijke omstandigheden. Dit is omdat de geldverstrekkers eisen dat een taxatierapport wordt opgesteld door een taxateur die plaatselijk goed ingevoerd is en die binnen een bepaalde straal van hun vestigingsplaats mogen taxeren. Onze taxateurs taxeren nooit buiten een straal van 20 kilometer.

Ik heb een bepaalde executiewaarde nodig om de financiering rond te krijgen. Is dat mogelijk?

U kunt de benodigde executiewaarde vermelden op het aanvraagformulier. De taxateur kan dan rekening houden met de gewenste executiewaarde. Uiteraard kan de taxateur vooraf niet een 100% garantie geven dat de gewenste executiewaarde ook daadwerkelijk gehaald gaat worden.